Шок для автомобілістів: Легендарна автомобільна марка Land Rover буде ліквідована

Автомобільна марка Land Rover буде ліквідована

Британський автомобільний концерн Jaguar Land Rover, підконтрольний індійській компанії Tata, оголосив про серйозні зміни та фактичну ліквідацію легендарного бренду Land Rover, що існує з 1948 року, передають Патріоти України.

Два роки тому керівництво Jaguar Land Rover оприлюднило стратегію Reimagine, у рамках якої проголошувався поступовий перехід усієї модельної гами на електротягу. Тепер же, як повідомляє Аutoblog, у стратегії з'явилися нові вступні: повна назва Jaguar Land Rover, яка використовується з 2008 року і з'явилася після того, як британські марки перейшли від Ford Motor Company під контроль Tata, відходить у минуле. Відтепер альянс двох марок офіційно іменуватиметься JLR.

Мало того, британці оголосили про фактичну відмову від бренду Land Rover: відтепер три лінійки позашляховиків Range Rover, Defender та Discovery будуть згадуватися в офіційній кореспонденції та рекламних кампаніях без згадки Land Rover. На думку стратегів JLR, назви різних моделей вже давно стали самостійними й згадувати всюди повну назву більше немає сенсу.

Ще одне уточнення у стратегії – намір зберігати моделі з двигунами внутрішнього згоряння так довго, як це буде можливо: поки що як крайній термін згадується 2036 рік, але і ця дата не остаточна.

Проте електрифікація не відходить на другий план: JLR готує повністю електричний Range Rover до прем'єри у 2024 році. У технічному плані британці мають намір і надалі розвивати співпрацю з BMW: німецький концерн вже постачає JLR бензинові двигуни V8 для останнього покоління Range Rover, багато компонентів повністю електричної версії надходитимуть від баварської компанії.

Паралельно вже йде проектування компактнішої платформи EMA (Electrified Modular Architecture) – перші новинки на цій архітектурі обіцяють підготувати до 2025 року. На електротягу будуть переведені Discovery Sport, Range Rover Evoque та Range Rover Velar. Не виключена і поява компактної моделі сімейства Defender.

Цікаво, що в новій програмі розвитку взагалі не згадується Discovery п'ятого покоління: не виключено, що прямого послідовника модель не матиме.

Бренд Jaguar має піти з відносно масового преміум-сегменту та перейти до більш престижної категорії люкс. Також підтверджується намір повністю позбавити весь модельний ряд Jaguar паливних моторів: всі майбутні новинки будуть повністю електрифіковані. Вже йде робота над платформою JEA (Jaguar Electrified Architecture) і нібито вже в 2024 році відбудеться прем'єра великого електроседана класу Gran Turismo. Цей автомобіль має стати найпотужнішим Jaguar в історії бренду, тобто буде потужнішим за 575 к.с. Обіцяють запас ходу на одному заряді до 700 км та ціну від £100 тис.

Протягом найближчих 15 років у розвиток JLR буде вкладено £15 млрд. Протягом цього ж періоду намічено перехід на батареї з заводу Tata, що будується в Європі. До 2026 року у кожного з чотирьох новостворених брендів з портфоліо JLR у гамі буде присутня щонайменше одна повністю електрична модель.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...