Шок змінює обурення: Кияни почали отримувати платіжки за новими тарифами

З 1 січня 2021-го вже діють нові ціни для 23 підприємств, які займаються постачанням тепла населенню.

Українці отримують оновлені платіжки за комуналку, розмір яких до двох разів вище, ніж минулого місяця. Через похолодання, подорожчання газу й перерахунку тарифів на тепло платити доведеться більше. Але і це не кінець: у січні сумма зросте через перерахунок абонплати, вартості газу та опалення. Про те, скільки платять українці за комуналку – читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Хто і скільки заплатить

У Житомирі за двокімнатну квартиру в 50 квадратів у січні доведеться заплатити 5,4 тис. грн, розповідає місцевий житель Валентин. Водночас ще минулого місяця комунальні послуги обходилися всього лише в 2,5 тис. грн. Тільки за опалення прийшла платіжка на 3,1 тис. грн.

Комуналка в київській "одиничці" площею 37 квадратів обійдеться в 3,2 тис. грн, розповідає місцевий житель Олександр. "Минулого місяця платив 1,9 тис. грн. Зараз уже 3,2 тис. Так багато ще ніколи не платив", – каже чоловік.

У Чернігові за таку ж "одиничку" прийшла платіжка на 2,4 тис. грн. Хоча ще минулого місяця, розповідає місцева жителька Ганна, потрібно було платити всього 1,7 тис. грн.

Як змінилися тарифи

Так, з 1 січня 2021-го вже діють нові ціни для 23 підприємств, які займаються постачанням тепла населенню. Наприклад, "Євро-реконструкції" (опалення в Києві) збільшили тариф на 49,7%. Тепер же вони опублікували на своєму сайті пропозицію підвищити кінцеву вартість Гкал тепла з 1341,53 до 1457,10 грн. Наступний крок – пропозицію найближчим часом має затвердити регулятор (процедура триває близько місяця).Наприклад, якщо на опалення квартири ви використовуєте 1,5 Гкал тепла, зараз потрібно платити 2012 грн, а за новими ще незатвердженими цінами доведеться віддати вже 2185 грн.

Постачальник тепла "Тепловик" (працює в Старокостянтинові Хмельницької області) опублікував пропозицію підвищити ціни з 1747,09 до 2444,40 грн за Гкал. У разі використання 1,5 Гкал зараз потрібно віддавати 2620 грн, а за новою незатвердженою ціною – 3666 грн. Тобто платіжка збільшиться відразу на 1 тис. грн.

"Черкаситеплокомуненерго" пропонує підвищити ціни з 1255,02 до 1664,13 грн за Гкал. Унаслідок у разі використання 1,5 Гкал платіжка збільшиться з 1882,5 до 2496, грн на місяць.

Дізнатися, чи збирається ваш постачальник підвищити ціни, можна на його офіційному сайті в розділі "обговорення". Як пояснюють компанії, через зниження обсягів споживання, зростання заробітних плат, подорожчання ремонтних робіт, інфляції уникнути зростання цін не вдасться.

Джерело: Обозреватель

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...