Шоковані навіть "ватники": У Криму окупанти розпочали знищення унікальної бухти (фото, відео)

В окупованому Росією Криму почали активне будівництво в унікальній бухті Капсель, яка є пам'яткою природи. Вона розташована між Судаком і мисом Меганом. У мережі також з'явилися кадри з будівельною технікою, передають Патріоти України.

Як зазначають "Крим.Реалії", бухта входить в охоронну зону пам'ятки природи "Мис Меганом", проте 2019 року, за рішенням окупаційної влади Судака, частина території заповідника втратила охоронний статус.

Там, пише видання, планують побудувати резиденцію молодіжного форуму "Таврида". На місці прокладають дороги і встановлюють паркан.

Жителі Криму обурені цим і вважають, що все закінчиться звичайною забудовою.

Який вигляд мала бухта ще в грудні 2020 року:

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...