Шокуюча "схема": Шефкухарі годували клієнтів антидіарейними ліками, щоб пом'якшити наслідки прострочених страв

Двох кухарів ресторану в китайській провінції Цзянсу засудили до тюремного ув'язнення за те, що вони підмішували у тисячі страв протидіарейні препарати, щоб прострочені інгредієнти не спричиняли розлади шлунку у відвідувачів. Про це повідомляє Oddity Central, передають Патріоти України.

30 липня Бюро управління ринком району Чунчжоу міста Наньтун опублікувало заяву, в якій повідомило, що двоє кухарів, які працювали в ресторані місцевого готелю, були засуджені до тюремного ув'язнення і змушені сплатити штраф у розмірі 160 000 юанів ($22 000) за подавання "токсичної і шкідливої їжі" з додаванням сульфату гентаміцину, антибіотика, що використовується для лікування діареї.

Повідомляється, що обидва зловмисники використовували у своїх стравах прострочені інгредієнти і додавали до них гентаміцин, щоб мінімізувати ризик виникнення у відвідувачів розладів шлунку. За даними поліцейського розслідування, кухарі продали щонайменше 1 612 порцій страв із сульфатом гентаміцину.

Про цей дивний випадок дізнався працівник готелю Guanyinshan Garden, який повідомив, що тамтешні кухарі використовували гентаміцин, щоб звести нанівець вплив прострочених харчових інгредієнтів. Такі страви, як тушкована риб'яча паща з курячим соусом і тушковані сухожилля з курячим соусом, були підсипані сульфатом гентаміцину з розрахунку "одна ін'єкція на стіл", щоб забезпечити очікуваний ефект.

Коли поліція провела рейд у ресторані Nantong City, вона знайшла на кухні 101 коробку сульфату гентаміцину, яку купив готельний майстер на прізвище Чжан. Розслідування, яке розпочалося після цього, показало, що Чжан регулярно купував близько 100 коробок за один раз без рецепта.

На початку цього року двох кухарів, відомих лише як Ша і Фу, визнали винними у продажу заражених страв з метою отримання грошової винагороди і засудили до двох років і одного року і шести місяців ув'язнення відповідно, а також зобов'язали сплатити штраф у розмірі 160 000 юанів.

"Це використання одного кримінального методу для прикриття іншого харчового злочину. Це і вкрай нерозумно, і вкрай жадібно", - зазначає китайська газета The Paper.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...