Шон Пенн вручив Зеленському свого "Оскара" як символ віри в Україну (фото)

Американський актор і продюсер Шон Пенн передав статуетку "Оскар" президенту України Володимиру Зеленському, як символ віри в перемогу нашої країни. Про це інформує офіційне інтернет-представництво глави держави, передають Патріоти України.

Президент Зеленський зустрівся з американським актором, кінорежисером, сценаристом і продюсером, лауреатом премії "Оскар" Шоном Пенном, який уже втретє приїздить до України за час повномасштабної війни РФ.

"Американський митець привіз свою статуетку "Оскар" і передав її президентові як символ віри в перемогу нашої країни. Відзнака перебуватиме в Україні до закінчення війни", - пише пресслужба.

Натомість Володимир Зеленський вручив Шону Пенну орден "За заслуги" ІІІ ступеня, яким актора було нагороджено за допомогу в зміцненні міждержавної співпраці, підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та внесок у популяризацію нашої держави у світі.

Зеленський подякував Шону Пенну за увагу й підтримку України та її народу з початку цієї війни.

Також Володимир Зеленський і Шон Пенн відвідали Алею сміливості на столичній площі Конституції, де поруч з іменами багатьох світових лідерів, які допомогли Україні під час повномасштабного вторгнення РФ, є й іменна табличка Шона Пенна.

Глава держави наголосив, що Алея сміливості починається саме з таблички, присвяченої американському актору та режисеру, адже він відвідав Україну в перший день російського вторгнення, 24 лютого, щоб зафіксувати події та донести світові правду про агресію Росії.

"Ми надзвичайно вдячні всім людям, які приїжджали особисто, щоб підтримати Україну й наших громадян. І ми хотіли мати місце, завдяки якому сучасні й майбутні покоління українців пам’ятатимуть тих сміливців, які були з Україною із самого початку", – сказав Зеленський.


"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....