Шпигують на користь ворога: Російські спецслужби вербували дітей в Україні за допомогою ігр у смартфоні

Служба безпеки викрила російські спецслужби на використанні смартфон-ігор для вербування українських дітей. Йдеться про мобільний застосунок. У ньому учасники повинні шукати так звані "коробки" з віртуальними призами. Потім їх можна обміняти на електронні гроші. Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Коли учасники гри проходять маршрут, то повинні здійснювати фотофіксацію місцевості, об’єктів військової та критичної інфраструктури на території різних населених пунктів.

Зазначається, що доступ до адміністрування цього застосунку має підконтрольна спецслужбам державі-агресорці ІТ-компанія. Вона зареєстрована в одній з європейських країн і займається розповсюдженням інтерактивних платформ.

"Таким чином, ворог "в темну", тобто без їх відома, використовував українських дітей для збору інформації про розташування стратегічно важливих об’єктів", - наголошують в СБУ. До слова, у Кіровоградській області було затримано двох підлітків. Вони фотографували блокпости, елеватори і транспортні шляхи.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...