Шпигувала за понтонними переправами ЗСУ: СБУ затримала підозрювану, яка працювала на ворога на Донеччині

Служба безпеки повідомила про підозру жительці Донеччини, яка співпрацювала з Росією та шпигувала за понтонними переправами ЗСУ в регіоні. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України.

Зазначається, що затриманою виявилася 25-річна місцева жителька Донецької області, яку під час окупації селища Ямпіль росіяни дистанційно завербували через її знайомих у захопленому на той час населеному пункті.

"Тривалий час вона перебувала у "сплячому" режимі, але навесні цього року агентку "активували" для розвідувально-підривної діяльності у фронтовому регіоні", - повідомили в СБУ.

Так, жінка намагалась виявити понтонно-мостові комплекси та локації, де їх використовують для переправлення важкого озброєння через місцеві річки. Вона передавала цю інформацію куратору у воєнній розвідці РФ.

Крім цього, для виконання ворожих завдань підозрювана обходила місцевість, а також намагалась "втемну" випитувати потрібну їй інформацію у своїх знайомих.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їй загрожує довічне ув’язнення.

Примітка: згідно зі статтею 62 Конституції України особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і не може бути кримінально покарана, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Не миттям так катанням: В Індії чоловік вижив після удару блискавки, але "побожні" сусіди втопили бідолаху у гною

вівторок, 21 травень 2024, 7:15

В Індії чоловік пережив удар блискавки. Після цього сусіди втопили його в коров'ячому гною. Про це пише Unilad. . Чоловік прогулювався ринком у селі Памара в індійському штаті Одіша. Раптом у нього вдарила блискавка, але чоловікові неймовірно пощастил...

Великий удар по кишені! Ліки в Україні можуть миттєво подорожчати на 15% - маркетплейси можуть знищити

вівторок, 21 травень 2024, 6:42

В Україні Держлікслужба зареєструвала проєкт постанови Кабінету міністрів, яка може призвести до різкого подорожчання ліків. Якщо проєкт ухвалять, розміщувати інформацію про ціни на ліки та бронювати їх можна буде тільки через сайти самих же аптек. Це ...