Штам коронавірусу Омікрон може не виявлятися ПЛР-тестами: Експерт розповів, як його визначити

Штам коронавірусу Омікрон може не визначатися ПЛР-тестами, так як чутливість різних видів тестів не стовідсоткова. Як розповів доктор медичних наук, професор Сергій Крамарєв в коментарі "Обозревателю", ПЛР-тест дає не 100-відсотковий результат і з іншими штамами вірусу, зазначають Патріоти України.

"Чутливість ПЛР-тестів, за найоптимістичнішими оцінками, становить до 80%. Тобто 20%, а то і 30% результатів можуть бути помилково негативні. ПЛР може не бачити не тільки Омікрон, а й інші віруси", — зазначив Сергій Крамарєв.

Він також додав, що у ІФА-тестів чутливість ще нижче. А сама вона не залежить від конкретного штаму COVID-19.

"Є окремі тести на окремі штами, наприклад, на Дельту, на Омікрон. Але все одно можливості ПЛР-діагностики обмежені помилковими результатами до 20-30%. Коли лікар знає, що у пацієнта був контакт з хворим коронавірусом, коли симптоми схожі на COVID-19, робляться ПЛР-тести кілька разів. Буває, на другий-третій раз отримуємо позитивний результат", - додав професор.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...