Штам коронавірусу в Україні не такий, як в інших країнах Європи: Академік розповів про ключову особливість

Розповсюджений в Україні штам коронавірусу не такий контагіозний (заразливий), як віруси в інших країнах на заході Європи. Як сказав в інтерв’ю "РБК-Україна" академік Сергій Комісаренко, головний чинник, який може впливати на спад захворюваності - це поведінка самого вірусу, передають Патріоти України.

"Він стає то більш контагіозний, то менш контагіозний. Поки що немає новин про те, що вірус стає більш чи менш летальний, що він спричиняє більш жорстке чи полегшене захворювання. Його поведінка щодо перебігу захворювання поки що не змінилася. Але його контагіозність змінюється", – зазначив він.

За словами вченого, для точного визначення контагіозності коронавірусу в Україні потрібно проаналізувати структуру геному чи геномів цього вірусу й порівняти з іншими, але у нас поки цього не робиться.

Він додав, що другий чинник спаду захворюваності в Україні, також вкрай важливий, – це те, що громадяни поступово починають розуміти небезпечність COVID-19 і починають більш ретельно виконувати рекомендації карантину: маски, миття рук і дистанціювання.

Контагіозність – це виділення збудника з організму хворого чи носія і його поширення через довкілля та проникнення у сприйнятливий організм. Ця властивість сприяє епідемічному поширенню інфекційних хвороб. Заразливість безпосередньо залежить від особливостей збудника та механізму передачі інфекції.

Мобілізація в Україні триває: Жінкам яких спеціальностей потрібно оновити дані у ТЦК

понеділок, 6 травень 2024, 15:38

Згідно із законом про мобілізацію, жінки цілої низки спеціальностей після 18 травня також повинні оновити свої дані в ТЦК, передають Патріоти України. Зокрема, ідеться про представниць таких спеціальностей як фізична терапія, медична та психологічна ре...

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...