Штраф 1500 євро за образи: Українських біженців попередили про жорсткі покарання у Німеччині

Німеччина після початку повномасштабної війни прийняла понад мільйон українських біженців. Багато хто з них не знає місцеих законів, правил та звичаїв, якими керуються німці. Є важливі моменти, які потрібно враховувати, щоб не отримати значний штраф, передають Патріоти України.

Українські біженці в Німечині повинні знати, що їм, як і місцевим жителям, не можна знімати людей без їх дозволу, машини, будинки та приватну власність. Тим більше, заборонено публікувати такі фото в соціальній мережі, поширювати контакти та інші особисті дані німців.

Передбачені жорсткі покарання за образливі жести та слова. Показати язика іншій людині коштуватиме 150 євро, назвати її йолопом – 750 євро, а ідіотом – 1500 євро.

Також потрібно враховувати, що час роботи магазинів обмежений, а в неділю вони закриті. Ціни на овочі та фрукти можуть бути вказані за штуку чи кілограм. У безкоштовних брошурах та газетах можна знайти та вирізати купони на знижки. У торгових мережах можна здати пластикові та скляні пляшки та повернути певну суму.

У будні з 22.00 до 8.00, а також з 13.00 до 15.00, а також у неділю потрібно дотримуватися тиші. Людям заборонено шуміти у квартирах та на вулицях.

Також слід враховувати, що вчителям, медикам та чиновникам не можна дарувати подарунки чи пропонувати гроші. Якщо треба розірвати якийсь договір, це потрібно зробити за кілька місяців, бо вони продовжуються автоматично.

Для виходу із вагона метро необхідно перед зупинкою натиснути кнопку stop, а на вході спочатку пропустити пасажирів, які виходять. Автобус може не зупинитися на зупинці, якщо людина просто сидить на зупинці та не готується до посадки.

За поширення допомогою торентів інтернет-контенту, захищеного авторським правом, можна отримати штраф. VPN можна використати, але такі технології привертають увагу поліції. У Німеччині можна працювати лише після офіційного дозволу.

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...