Штраф 40 тис. грн "на рівному місці": Українці все частіше потрапляють у пастку, про яку не підозрюють

Мопеди, або ж електроскутери є дуже популярними в Україні, проте не всі їх водії знають, що окрім спеціальних номерних знаків, водій цього засобу повинен отримати ще й права відповідної категорії - А1, передають Патріоти України.

Адвокат, що спеціалізується на дорожньому праві, розповів ресурсу Автосота, що його клієнта — водія мопеда — нещодавно оштрафували на 40 800 гривень і вилучили водійське посвідчення на приголомшливий термін — п’ять років.

Причина — відсутність у нього посвідчення категорії, необхідної для керування мопедом (посвідчення звичної для автомобілістів категорії С не підходить, рівно як категорій В та А).

Довідково: відповідно до статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керування мопедом без категорії «А1» тягне за собою накладення штрафу в розмірі 3400 гривень. У разі повторного порушення протягом року порушнику може загрожувати значно серйозніше покарання — штраф у розмірі 40 800 грн та позбавлення права керування на строк від 5 до 7 років.

Крім того, обов'язковою є реєстрація мопеда, незалежно від того, призначений він для використання на дорогах місцевого чи національного значення.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...