Штраф 40 тис. грн та позбавлення прав на сім років: А Україні суттєво посилили покарання для частини водіїв-порушників

Водіїв за певні порушення можуть оштрафувати на великі суми. Наприклад, за водіння без посвідчення, якщо це скоєно вдруге протягом одного року, передбачено штраф у розмірі 40 800 гривень. Це стосується водіїв, яких за рішенням суду позбавлено прав керування транспортними засобами, передають Патріоти України.

Як зазначають експерти «Дорожнього адвоката», раніше штрафні санкції за таке порушення становили 510 гривень, але це не спиняло автовласників. Згодом штраф збільшили до 20 400 гривень. Наслідком повторного порушення є не лише збільшення штрафних санкцій вдвічі — порушника можут позбавати права керування транспортними засобами на 5−7 років.

Втім, якщо після першого порушення водій оскаржить це рішення протягом 10 днів, це зупинить виконання до кінцевого рішення в суді. В такому випадку інспектор не має права винести постанову про друге порушення.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...