Штраф у 50 тис. та конфіскація автівки: До Ради внесли новий законопроєкт щодо посилення відповідальності водіїв

В Україні, де поліцію зобов`язали перевіряти водіїв на сп`яніння під відеозапис, пропонують посилити покарання за нетверезе керування транспортними засобами, передають Патріоти України.

Народним депутатам України надано до розгляду проект закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції)».

Так, у статті 130, де містяться положення щодо покарання за керування автівкою у неналежному стані, за повторний такий вчинок пропонують, зокрема, карати штрафом у розмірі трьох тисяч (наразі — двох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — до 51 тисячі гривень — з позбавленням права керування транспортними засобами на строк п’ять років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративним арештом на строк десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк п’ять років та з конфіскацією транспортного засобу.

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...