Штраф від ТЦК за неоновлення даних: Де перевірити

В Україні 16 липня сплив термін обовʼязкового оновлення військово-облікових даних для всіх військовозобовʼязаних віком від 18 до 60 років. Від цього часу працівники ТЦК і СП можуть штрафувати порушників, передають Патріоти України.

Де перевірити наявність штрафів ТЦК – читайте далі.

Який штраф загрожує порушникам

Чоловікам, які не оновили свої дані, загрожує штраф від 17 000 до 25 500 гривень. Водночас підприємство, на якому порушуються правила військового обліку співробітників, може отримати штраф від 34 до 59,5 тисячі гривень (у воєнний час).

Несплата штрафу може мати такі наслідки, як:

  • накладення арешту на грошові кошти на рахунках боржника з їх подальшим списанням,
  • арешт майна з метою його подальшої реалізації тощо.

Де перевірити інформацію про штраф

Інформація про виконавчі провадження зберігається в Автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП) Міністерства юстиції України. Для цього необхідно зробити запит до АСВП. Ця опція безоплатна для всіх громадян.

Водночас перевірити наявність виконавчого провадження за штрафом ТЦК можна в системі YouControl. Вона пропонує функцію автоматичного моніторингу, тобто отримання щоденних сповіщень про появу штрафів і виконавчих проваджень.

Моніторинг у системі можна налаштувати на будь-якого громадянина України – себе чи іншу особу – і своєчасно дізнаватися про штрафи та інші оновлення в різних реєстрах або в органах державної виконавчої служби.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...