Штрафи хочуть збільшити в 10 раз: Кабмін пропонує посилити відповідальність за відмову від проходження ВЛК

Поки в Раді та у суспільстві точаться баталії про шляхи посилення мобілізації, мало хто звертає увагу на законопроєкт, який вніс до парламенту Кабінет міністрів на чолі з прем'єром Шмигалем. Про це пише ПроГроші, передають Патріоти України.

Між тим, у законопроєкті пропонується серйозно посилити відповідальність за порушення правил військового обліку та законодавства щодо мобілізації.
Зокрема, Кабмін хоче збільшити у 10 разів штрафи за порушення правил військового обліку.

Так, штрафи за порушення законодавства про оборону, військовий обов’язок та військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію становитимуть:

  • від 25 500 до 34 000 грн для громадян;
  • від 34 000 до 85 000 грн — для посадових осіб.

За порушення цього самого законодавства в особливий період штраф становитиме:

  • від 34 000 до 51 000 грн — для громадян;
  • від 153 000 до 204 000 грн. — для посадових осіб.

Також в уряді пропонують запровадити кримінальну відповідальність за відмову від проходження медогляду (ВЛК). Такі дії хочуть прирівняти до ухилення від мобілізації.

Мають намір, згідно з текстом законопроєкту, дозволити затримувати в особливий період людей, які порушили законодавство про мобілізацію на строк до 3 годин до складання протоколу. У «необхідних випадках» для встановлення особи та/або з’ясування обставин правопорушення затримання триватиме до трьох діб. Зазначимо, що станом на сьогодні цей законопроєкт ще не розглядався у профільному комітеті з питань правоохоронної діяльності.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...