Штрафи у тисячі гривень: Мовний омбудсмен розповіла, коли будуть штрафувати за порушення закону про мову

Кримінальна відповідальність за порушення закону про українську мову не передбачена, але введена адміністративна.

Тетяна Монахова. Фото: УНІАН.

Штрафи за порушення закону про державну мову почнуть діяти через 2-3 роки. Їх розмір складе від 9,8 тис. до 11,9 тис. грн. Про це на прес-конференції повідомила уповноважений із захисту державної мови Тетяна Монахова, передають Патріоти України.

“Якою мовою розмовляти з дітьми чи батьками, друзями, писати листи, дописи у соцмережах – це особистий вибір людини. Однак у публічній сфері, коли людина звертається до держави: «Захисти мене, навчи мене, вилікуй мене, дай мені роботу», то тут держава вимагає використання державної мови”, – зазначила мовний омбудсмен.

За її словами, кримінальна відповідальність за порушення закону про українську мову не передбачена, але введена адміністративна відповідальність. Штрафувати почнуть через 2-3 роки.

“Штрафи різного розміру – від 200 до 700 неоподатковуваних мінімумів (доходів громадян), тобто приблизно від 9,8 тис. до 11,9 тис. грн. Але система штрафів не починає діяти прямо зараз. Вони відтерміновані в середньому на два-три роки”, – сказала Монахова.

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...