Шведи б'ють на сполох: У Росії аварія на ядерному об'єкті поблизу Петербурга

Судячи з наявності радіоактивного стронцію це може бути витік на атомному реакторі в результаті пошкодження активної зони.

У Росії аварія на ядерному об'єкті в районі Петербурга - міжнародні спостерігачі зафіксували в східній частині Балтійського моря зростання рівня радіації. Радіаційні датчики в Стокгольмі виявили більш високі, ніж зазвичай рівні ізотопів, що утворюються в результаті ядерного ділення, можливо, десь у Балтійському морі або поблизу нього, передають Патріоти України із посиланням на Рейтерс.

Одна зі станцій, скануючих повітря на наявність радіонуклідів, які можуть переноситися вітром на великі відстані, виявила незвично високі рівні трьох радіонуклідів на початку цього тижня: цезій-134, цезій-137 і рутеній-103, і ізотоп стронцію.
На думку спостерігачів в районі Петербурга або можливо в Ленінградській області на території Росії сталася аварія на ядерному об'єкті. Судячи з наявності радіоактивного стронцію це може бути витік на атомному реакторі в результаті пошкодження активної зони.

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...