"Швидка" не хотіла забирати: Спливли обурливі деталі смерті 30-річного чоловіка від коронавірусу у Києві

Дружина померлого 30-річного киянина Кирила Абаніна з підозрою на коронавірус COVID-19 розповіла, як протікала хвороба від початку до трагічного кінця. Так, 19 березня Валерія В'юшина в Instagram повідомила, що її чоловіку поставили діагноз двостороння пневмонія. Пацієнта доставили в реанімацію та підключили до апаратів, передають Патріоти України.

Як розповіла hromadske директорка Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург, у чоловіка справді була пневмонія, але ПЛР-тест на коронавірус був негативним: і у 4 лікарні, і пізніше в Інституті серця.

"Ось такий вердикт на сьогодні. Три швидкі, і жодна з них не діагностувала, зокрема приватна, і навіть не постаралася! П'ять днів температура 40! Кашель просто дикий, без упину! І остання швидка посилено намагалася нам відмовити в госпіталізації, мовляв, ще посидьте три дні, пийте противірусне", – написала В'юшина

Дівчина розповіла, що вони самі наполягли на госпіталізації. Вони прибули до четвертої міської лікарні, де їм провели комп'ютерну томографію, яка й показала двосторонню пневмонію.

"Качають його в реанімації другу добу, я пишу й ридаю. Спасибі лікарям, що так стежать за ним. Нон-стопом роблять процедури. Щиро сподіваюся, що все минеться. Зробили тест на коронавірус, негативний. Весь персонал шалено уважний, і це мені дає сили не скиснути остаточно", – писала Валерія.

23 березня в соцмережі дівчина повідомила, що її "світ розірвався". Вона постійно перебуває в лікарні, і це "зводить її з розуму".

"Я не можу їсти, я не можу пити, я просто повільно сходжу з розуму. Мені треба бути сильною, я знаю, що тільки це і лікарі можуть врятувати його. Я молюся щодня, щоночі, я готова зробити все, щоб тільки він жив. Нікому не побажаю того, що переживає зараз моя і його сім'я. Друзі, гроші, сварки, понти, характер – все засовуйте собі в дупу, тому що дорожче, ніж життя, немає в цьому світі нічого", – ділилася особистим В'юшина.

24 березня вона повідомила, що чоловіка з підозрою на коронавірус перевезли в Інститут серця. "Ця пневмонія зжирає легені буквально за дні. Допомога таким пацієнтам потрібна невідкладна, екстрена й постійна. Працювати з такими пацієнтами – справді ризик", – пояснила Валерія.

Також вона опублікувала відео, де заслужений лікар України, кардіохірург і директор Інституту серця Тодуров Борис показав, яке екіпірування повинен мати персонал для роботи з одним хворим.

"В середньому для на одного хворого випадає бригада лікарів, ці захисні костюми необхідно змінювати раз на декілька годин, в середньому це 30-40 костюмів на день", – написала В'юшина. Попри всі зусилля лікарів чоловік помер. Похорон призначено на 7 квітня.

Як повідомляв OBOZREVATEL, станом на 7 квітня в Україні заразилися 1319 осіб, померло 38.

Тисни! Підписуйся! Читай тільки найкраще!

Читайте всі новини по темі "Новини Києва та Київської області" на сайті "OBOZREVATEL".

АВТОР
ТЕМИ
МІСЦЕ

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...

"Бачу ціль, йду до неї": У газеті ТрО опублікували пінап напівоголеної жінки (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:01

У газеті Командування Сил ТрО "Спротив" розмістили малюнок у стилі пінап. На зображенні оголена жінка тримає зброю, а зверху підпис – "бачу ціль, йду до неї". На малюнок звернула увагу військовослужбовиця Аліна Сарнацька у соцмережі Х, передають Патріо...