Швидкі вже не приїжджали: Від втрати крові у Маріуполі помер український велогонщик і батько двох дітей

Серед тисяч українців, які загинули у Маріуполі від рук та снарядів російських окупантів, опинився велогонщик, веслувальник і тренер Олександр Оношко. У березні 2022 року спортсмена було поранено під час чергового обстрілу РФ і, не отримавши необхідної допомоги, він помер, передають Патріоти України.

Оношко закінчив Маріупольський електромеханічний технікум, був майстром спорту України з велоспорту й з морського багатоборства, а також дворазовим чемпіоном України з веслування на ялах.

Свого часу Олександр виступав за одеську велосипедну команду "Міраж", у її складі перемагав на етапі багатоденки "Тур президента Туреччини".

В останні роки Оношко разом із сім'єю жив та працював у Маріуполі. Тренував дітей у ДЮСШ "Меотида", а також усіх охочих у спортивному клубі "Стимул". Але й змагатися не забував. У 2019 році Олександр виграв велогонку "Маріупольська сотка", довівши, що він залишається найсильнішим велогонщиком міста.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року Оношко залишався у Маріуполі, виживав разом із рештою мешканців міста. І не встиг евакуюватись.

Як повідомляє Спортивний комітет України, у березні велогонщик отримав поранення в ногу. У разі своєчасного надання медичної допомоги Оношко мав шанси на порятунок, але на той час швидкі містом уже не їздили, і Олександр помер унаслідок великої втрати крові.

17 березня про смерть Олександра повідомив у своєму Facebook його колега Дмитро Степнов: "У Маріуполі загинув мій друг і партнер по команді, двічі майстер спорту та двічі люблячий батько, найкращий велосипедист міста, тренер СК "Стимул", Олександр Оношко... Це був неймовірний спортсмен та людина".

Друзі та знайомі велосипедиста відмовлялися вірити у смерть Олександра, бо його тіло ніхто не бачив. Однак через деякий час загибель Оношко підтвердили і представники Південної велосипедної ліги, в гонках якої брав участь маріуполець.

"Ця війна вже забрала багато талановитих і відкритих людей. Ми до останнього вірили у неможливе. Ми чекали на підтвердження, і, на жаль, його отримали: наш друг, велогонщик клубу "Атлет", тренер і талановита людина, закохана у велоспорт, Олександр Оношко загинув у Маріуполі під час варварської атаки російської армії. Ми хочемо запам'ятати тебе таким, як на цьому фото, – тим, що радіє перемозі. У захваті від велоспорту, від якого отримував задоволення все своє життя", – відреагували у лізі.

Дмитро Степнов згодом розповів, що був в одній команді з Олександром кілька років. "Він дуже крутий і розумний спортсмен. Багато витрачав часу на передачу своїх знань. Мабуть, основним його захопленням був велосипед. В останні роки часто брав участь у змаганнях, щоб підтягувати молоде покоління велогонщиків. Можу точно сказати, якби він залишився з нами, під його керівництвом виросло б ще не одне покоління добрих людей..." – зазначив Степнов.

"Олександр Володимирович не просто розповідав, а показував і наводив особистий приклад. Він був чудовим тренером. Ми завжди пам'ятатимемо вас", – відреагував на загибель наставника один із його учнів Артем Зеленков.

Знайомий Оношка, Дмитро, зауважив, що знав Сашка як активну людину, яка захоплювалася веслуванням, велоспортом та футболом: "Він завжди посміхався і міг підказати по ділу".

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...