"Швидкість цього снаряда швидше навіть звуку": Тарас Тополя розповів про найстрашніше, з чим зіткнувся на війні

Тарас Тополя поділився фронтовими спогадами / фото instagram.comУкраїнський музикант Тарас Тополя, який одразу після повномасштабного вторгнення РФ в Україну пішов на фронт, поділився спогадами. Чоловік і його колеги з групи "Антитіла" були на бойових позиціях в Харківській області. В інтерв'ю Григорію Решетнику виконавець назвав страшні речі, з якими стикався, обороняючи країну, передають Патріоти України.

"Найстрашніше на війні - це авіація. Вертоліт, що відпрацьовується НУРСами (некерована реактивна ракета, - ред.). Але, якщо з того, що безпосередньо відбувалося поруч, але, на щастя, не потрапляло по нас, це коли працює танк. У танка швидкість снаряда швидше звуку і вибух відбувається швидше, ніж долітає звук. Просто в якийсь момент біля тебе щось вибухає. Якщо ти потрапив в радіус дії, то все, ти навіть не помітиш. Хоп і зникаєш", - поділився музикант.

Також, за словами Тополі, йому доводилося готуватися і до хімічної атаки. Тоді він також відчував страх. "Ми закупили костюми хімзахисту на весь батальйон, протигази, фільтри, атропін, антидот. Взагалі було страшне усвідомлення, що ти повинен в 21 столітті в центрі Європи займатися цими речами. Що тут сказати, часи такі страшні", - резюмував Тарас Тополя.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...