Швидкість вражає: До Землі мчить велетенський астероїд розміром з авіалайнер

До Землі 18 грудня наблизиться величезний астероїд розміром з авіалайнер. Його габарити вражають. Діаметр небесного тіла від 26 до 52 метрів. Як повідомляє РІА "Новости", траєкторія об'єкта буде проходити на відстані 6,97 мільйона кілометрів від Землі, передають Патріоти України.

Швидкість астероїда в цій точці становитиме близько 7,65 кілометра в секунду. В цей же день, 18 грудня, поруч із Землею пройде астероїд діаметром приблизно від 5,3 до 12 метрів. Максимальна точка, на якій він може зблизитися з нашою планетою, складе приблизно 791 тисячу кілометрів.

Трохи раніше NASA повідомило про політ поруч із Землею групи з п'яти астероїдів. Фахівці агентства відзначали, що деякі з об'єктів наблизяться до планети на відстань ближче, ніж Місяць.

Нагадаємо, що астероїд — відносно невелике небесне тіло Сонячної системи, що рухається по орбіті навколо Сонця. Астероїди значно поступаються за масою і розмірами планет, мають неправильну форму і не мають атмосфери, хоча при цьому і у них можуть бути супутники.

Казав, що не було на кого залишити господарство: Сімейному лікарю з Лубен винесли вирок за ухилення від мобілізації

понеділок, 13 травень 2024, 7:24

Сімейний лікар Лубенського центру первинної медико-санітарної допомоги пройшов військово-лікарську комісію, був визнаний придатним, але на відправку до в/ч не з’явився - за це суд першої інстанції призначив йому 3 роки ув’язнення. Лубенський міськрайон...

У Міноборони пояснили, як забиратимуть авто на потреби ЗСУ і чи повернуть їх назад

понеділок, 13 травень 2024, 6:56

Громадян, які мають у власності більше за одне авто, можуть змусити віддати транспорт на користь ЗСУ. Деталі про це розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін. Він додав, що це також можуть бути трактори, самохідні, сільськогосподарські, дорожньобудів...