Швидко поплатились: У Нігерії затримали громадян Польщі, які на мітингу розмахували російськими прапорами

Нігерійські сили безпеки затримали сімох громадян Польщі за демонстрацію російських прапорів під час протестів проти економічних труднощів у цій західноафриканській країні, передають Патріоти України з посиланням на заяви влади Нігерії та Польщі, які цитує агентство AP.

Поляки були заарештовані в понеділок у північному штаті Кано "через те, де їх знайшли під час протестів, а також за те, що вони демонстрували іноземні прапори", сказав речник спецслужби Нігерії Пітер Афунаня на зустрічі дипломатів, організованій міністерством закордонних справ Нігерії.

Серед арештованих поляків є студенти та викладач, повідомило МЗС Польщі у соцмережі X, додавши, що "консульська служба встановлює точні обставини інциденту з місцевою владою". Речник нігерійської спецслужби не повідомив, чи брали затримані поляки участь у протестах під час арешту.

У відповідь на запитання польського дипломата про їх місцезнаходження Афунаня сказав, що агентство відкрите для співпраці з Польщею з цього питання. "Це не цілеспрямована операція проти громадян Польщі", – сказав він.

Бережіться! Землю накриє потужна магнітна буря: Названо небезпечні дати у серпні

четвер, 8 серпень 2024, 14:45

Землю накриє потужна магнітна буря категорії G3 (сильна). Очікується 9-10 серпня. Про це йдеться на сайті відстеження космічної погоди SpaceWeather, передають Патріоти України. "7 серпня на Сонці сталося два спалахи, джерелами яких були сонячні плями A...

На Київщині чоловік написав заяву про відмову від мобілізації, бо він "свідок Єгови": Яке рішення ухвалив суд

четвер, 8 серпень 2024, 14:24

У Київській області до 3 років позбавлення волі засудили 39-річного чоловіка, який відмовився отримувати повістку. На суді він заявив, що відмовився від мобілізації, бо належить до "Свідків Єгови". Про це йдеться у вироку Ірпінського районного суду Ки...