Шизофренічна пунктуація: Як крапки та коми можуть видати психічно хвору людину

Діагноз, природно, може поставити лише кваліфікований фахівець, але є нюанси, на які варто звернути увагу.

Виявляється, не тільки за почерком можна судити про сутність людини. На думку фахівців, психічні розлади може видати й те, як людина розставляє розділові знаки. Так, у психіатрів навіть є діагноз, що позначає таке захворювання, іменований шизофренічною пунктуацією, зазначають Патріоти України.

На думку графологів, якщо людина ставить крапки замість ком, вона, швидше за все, має чітке, добре структуроване мислення. Використання крапки з комою може характеризувати людину як педантичну, яка прагне точно передати інформацію.

Часте вживання знаків оклику на письмі говорить про "гарячий" темперамент, знаків питання – про невпевненість у собі.

Перераховані вище особливості належать до області психології. Однак є й такі ознаки розстановки розділових знаків, які можуть свідчити про наявність психічних розладів, зокрема, про так звану "шизофренічну пунктуацію".

Так, психічно хвору людину можуть видати три крапки, якщо вона використовує короткі нескладні речення, що рясніють цим знаком пунктуації. Довгі й химерні речення, у яких замість інших знаків пунктуації людина активно використовує три крапки, також говорять про психічний розлад.

Зазначимо, що діагноз, природно, може поставити лише кваліфікований фахівець. Буває, що великою кількістю крапок людина просто намагається приховати те, що вона недостатньо грамотна. Але не виключено також, що це може бути ознакою початку захворювання на шизофренію.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...