Сідав гелікоптером на пасовище корів: ЗМІ дізнались, як згадують про Пашу "Мерседеса" у його рідному селі

Як йдеться у матеріалі "УП", екс-намісник Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ МП Павло Лебідь ("Мерседес") час від часу відвідував рідне село Борбин на Волині на гелікоптері, сідаючи на пасовисько, де колись випасав корів, і навіть допоміг місцевим облаштувати інфраструктуру за бюджетні кошти, передають Патріоти України.

Однак тамтешні не дуже люблять говорити про "Мерседеса", якого досі називають "владикою", зле. Багато хто згадує про допомогу Павла, а дехто зауважує, що Лебідь все ж неправильно зробив, залишившись у Московському патріархаті. Водночас у рідному селі Павла найпопулярнішою церквою є не УПЦ МП, а "п'ятидесятництво", зауважують журналісти.

За словами Петра Полицяка, який знає Павла Лебедя особисто, митрополит УПЦ МП спершу навчався на офіціанта, а вже потім почав кар'єру у Московському патріархаті: "Він (Лебідь) тоді в Луцьку вчився на сейво, як його?.. На того, що в ресторані розносить. На офіціанта, да... Пішов потім вчитися на тейво, на батюшку. Попав якось".

Земляки шкодують, що Лебедя арештували, бо той зробив селянам асфальт, і кажуть, що митрополит МП у молодості був "нормальним хлопцем". Окремо мешканці села показали журналістам садибу сестри та матері Лебедя, які, за словами іншої знайомої Павла Віри Полицяк, "хазяйнують на паях" і мають до 50 свиней, "але то ще мало".

Нагадаємо, 1 квітня 2023 року Лебедю вручили підозру у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та запереченні дій агресора. Суд відправив Лебедя під домашній арешт з електронним браслетом.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...