"Сіли і вйо": Мобілізований спортивний журналіст розповів, що відбувається в учебці, назвавши це "армійським маразмом"

Український спортивний журналіст Андрій Сеньків, який у середині червня був мобілізований до Збройних сил України, у соціальній мережі Х (колишня Twitter) розповів, як його направили на офіцерські курси. У Сеньківа великі проблеми із зором і згідно з висновком військово-лікарської комісії (ВЛК) він може служити лише на тилових посадах, передають Патріоти України.

Незважаючи на всі документи, згідно з якими Сеньків обмежено придатний, після проходження базової військової підготовки (БВЗП) його все одно відправили вчитися командувати механізованим взводом.

Далі наводимо текст мовою оригіналу. Авторська орфографія та стилістика збережені.

"Доповідаю про армійський маразм. Отож, мене, як і всіх моїх колег з БВЗП, що мали вищу освіту, наказом у примусовому порядку направили на офіцерські курси. Всі відношення, домовленості, "приїхав представник бригади", "проходиш повторне влк" - не канали. Чи хочемо ми бути офіцерами, не питали теж.

Сіли і вйо.

Перед входом в автобус була мова про якісь бпла і курси на 3 місяці. По приїзду - місяць і піхота.

При чому в кількох людей не було вищої освіти. Вони говорили про це перед від‘їздом. Але їх коледжі було інтерпретовано як вишка. І вони сіли в далеку дорогу, шоб заявити про це.

Окрема хохма - люди з придатністю виключно для тилових структур і навіть з обмеженням на вступ на офіцерські курси. Тобто, я.

Я не можу займати посаду бойового офіцера - це не тилова посада. Це є у висновку ВЛК. Тобто, я ніяк не можу таким бути. Хіба за власною згодою.

Тут всі в ах*ї з цього. Тіпа - кого і нашо нам привезли? І шо робить?

Ми вже на балансі тут, це точно. Але пишемо рапорти про перенаправлення згідно з висновком ВЛК. І на трохи підвисаємо в повітрі.

Ну, і всі, з ким спілкуюся тут і загалом - в шоці і вперше про таке чують.

Я то служить хочу. Тому і пішов у воєнкомат. Але, любі, дайте мені служить згідно моїх фізичних можливостей. Якшо в сліпого комзводу під час бою злітають окуляри чи лінзи - це ж п*зда.

Ну, і тепер про допомогу. Система намагається мене обвести навколо пальця. І на подальший адекватний розподіл я не дуже покладаюся".

Наприкінці свого треду в соцмережі Х Андрій попросив допомоги у всіх військових.

"Тому - кому я потрібен за своїми навичками та висновками ВЛК і готовий включитися в боротьбу - велком. Віддам сторицею. Бо незрозуміло, що робити. Я не проти бути офіцером, але за висновком ВЛК. Тил, медіа-служба - велком", – написав Сеньків.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...