Сімейний підряд: У Запорізькій області затримали 5 бандитів за серію тяжких злочинів (фото, відео)

"Спеціалізувалися" вони на вчиненні розбійних нападів, грабежів, викраденні людей, крадіжках з авто та квартир.

У Запорізькій області поліцейські затримали 5 членів банди, підозрюваних у скоєнні 20 тяжких злочинів. Як повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції, встановлено, що організували банду батько і двоє його синів, які залучили до злочинної діяльності мешканців Запоріжжя у віці від 20-ти до 38-ми років, передають Патріоти України.

Злочинна група здійснювала тяжкі та особливо тяжкі злочини: розбійні напади, грабежі, крадіжки, серед них з авто, квартир та особистого майна громадян, викрадення людей з подальшим вимаганням грошей. Жоден з учасників ОЗГ офіційно не працював, а деякі з них вже були засуджені за скоєння аналогічних злочинів. На адресу правоохоронців, які документували протиправну діяльність банди, неодноразово надходили погрози фізичної розправи.

На даний час зібрані матеріали, які обґрунтовано підтверджують причетність членів банди до скоєння щонайменше 20 злочинів на території Запорізької області. Лише за цей рік бандою було скоєно 10 кримінальних злочинів, в тому числі із застосуванням зброї. Гроші, отримані злочинним шляхом, вони витрачали на дорогі автомобілі, речі та відпочинок. Сьогодні правоохоронці проводять 46 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів, в місцях зберігання викрадених речей і цехах, де вони переплавляли викрадені кабелі ГТС.

За результатами заходів вилучено зброю та боєприпаси, грошові кошти, автомобілі, наркотичні засоби та інше. За інформацією оперативників, банда мала чималий арсенал зброї та при затриманні могла чинити збройний опір. Тому до операції залучили спецпідрозділ КОРД, батальйон поліції особливого призначення, відділ швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки, а також вибухотехнічну службу.

В порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу затримано п'ять осіб, в тому числі організаторів банди. Ще один з учасників ховається від слідчих органів на території РФ. Після завершення усіх процесуальних заходів затриманим буде повідомлено про підозру, буде подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Кримінальне провадження відкрито за ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 185 (Крадіжка), 186 (Грабіж), 187 (Розбій), 189 (Вимагання), 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), 257 (Бандитизм), 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), 296 (Хуліганство) і 348 (Посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають заходів для розшуку і затримання інших фігурантів.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...