Сім'я вирішила зробити селфі під час грози, і в них ударила блискавка - момент потрапив на фото

12 липня в Англії дві сестри з братом поїхали кататися на велосипедах, коли почалася гроза. Сім'я зупинилася під деревом, щоб перечекати негоду і зробити веселе селфі. Так у них з'явилося унікальне фото, засвічене розрядом блискавки, передають Патріоти України.

Після удару блискавки Рейчел, Ісобель і Ендрю Джобсонів госпіталізували з опіками, але виписали через кілька годин. Ніхто з них серйозно не постраждав.

"Я сфотографувала, як ми посміхаємося, а потім нам захотілося зробити сумний знімок під дощем. Фотографію, на якій ми зображені в момент удару блискавки, було зроблено о 17:05. Раптом я опинилася на землі і нічого не чула, крім пронизливого дзижчання, - сказала 23-річна Ісобель Джобсон. - Вся моя права рука оніміла, і я не могла поворушити нею".

"Я відчувала себе дезорієнтованою. Ми з сестрою кричали, - додала Рейчел. - Я отримала опік стегна і живота, і на мені і моїй сестрі залишилися сліди, схожі на блискавки. Я не відчувала руки".

Сліди, про які розповіла дівчина, називають фігурами Ліхтенберга. Вважається, що вони виникають при розриві капілярів під поверхнею шкіри після проходження електрики або ударної хвилі від розряду блискавки.

Лікарі сказали, що можливою причиною потрапляння блискавки стала титанова пластина на руці Ісабель: дівчині вставили її після аварії у 2020 році.

Щоб уникнути удару блискавки, під час грози рекомендується сховатися в будівлі або машині. Слід триматися подалі від відкритих просторів і підвищень. Якщо сховатися ніде, слід присісти, скласти ноги разом, покласти руки на коліна і нахилити голову. Не варто ховатися під високими окремими деревами або у воді.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...