Сінгапур вирішив платити людям, які ризикнуть народити дітей під час епідемії коронавірусу

Уряд Сінгапуру придумав дієвий спосіб збільшити народжуваність під час пандемії Covid-19. Пари, які вирішать завести дітей незважаючи на тривожну обстановку в світі, отримають від держави додаткові виплати, передають Патріоти України.

"Ми дізналися про те, що Covid-19 змусив деяких людей відкласти свої плани стати батьками. Їх можна зрозуміти, адже вони стикаються з невизначеністю щодо своїх доходів, - сказав прем'єр-міністр Сінгапуру Хенг Сві Кіт. - Ми готові допомогти покрити витрати, пов'язані з доглядом за немовлям".

Сві Кіт не сказав, скільки грошей запропонують молодим батькам, але ці кошти стануть бонусом до вже існуючих дитячих виплат в розмірі $ 7330. Такий запобіжний уряд країни ввів, щоб стримати падіння народжуваності.

Хоча Сінгапур добре справляється з контролем епідемії коронавірусу (з її початку в місті-державі від Covid-19 загинуло всього 27 осіб), економіка його переживає глибоку рецесію. У другому кварталі 2020 року ВВП Сінгапуру скоротився на 12,6% в порівнянні з тим же періодом минулого року, що є "найбільш різким падінням в історії". Крім того, в Сінгапурі один з найнижчих рівнів народжуваності в світі. Ще до пандемії в країні кількість літніх людей була непропорційно великою у порівнянні з більш молодими поколіннями.

Починаючи з 1980-х років Сінгапур щосили намагається повернути назад цю тенденцію. Молодим батькам пропонують безліч фінансових і податкових стимулів, але навіть такі заходи поки не змогли зупинити спад народжуваності.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...