Сюрприз для мільйонів вакцинованих українців: CoronaVac не захищає від штаму “Омікрон” - китайські вчені

Вакцина CoronaVac виявилася марною проти нового штаму COVID-19 “Омікрон”. Pfizer має захист, але він слабкий, повідомляє South China Morning Post з посиланням на дослідження Гонконгського університету, зазначають Патріоти України.

Зазначається, що “Омікрон” зміг знизити ефективність двох доз вакцини від коронавірусу, зокрема CoronaVac.

Отже, люди, які зробили щеплення цим препаратом, або навіть перехворіли COVID-19, можуть мати більш високий ризик повторного зараження.

За словами вчених, у жодного з 25 осіб, які отримали обидві дози вакцини CoronaVac, не був виявлений необхідний для боротьби з вірусом рівень антитіл.

У той же час серед вакцинованих Pfizer всього у 5 з 25 осіб були виявлені такі антитіла, проте вони були в 35-40 разів менше, ніж у випадку з оригінальним штамом коронавірусу і “значно” менше, ніж при варіантах “Бета” і “Дельта”.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...