"Сюрприз" від погоди: У румунських Карпатах у липні несподівано випав сніг

Вперше у румунських Карпатах випав сніг в липні. Опади зафіксували 10 липня на горі П'єтрос на висоті 2300 метрів. Мер міста Борша Сорін Тіміш зазначив, що не пам'ятає, щоб сніг падав влітку, повідомляють Патріоти України.

"Вершина (гори – ред. 24 канал) була білою. 15 років тому в серпні був сніг на горі, але не в липні", – сказав Тіміш. Температура повітря залишається низькою. У середу вранці в центрі Борша було лише +10 градусів тепла.

Упродовж останніх 4 днів температура була дуже низькою, інколи навіть нижче 0. Тим часом у Європі вже восьмеро людей загинули внаслідок аномально високих температурних показників. Зокрема, чотири смертельних випадки від палючого сонця зафіксували у Франції, по два – в Іспанії та Італії. Ще кількох людей у важкому стані доправили до лікарень.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...