Сюжет для мелодрами: Житель Одещини хотів підкупити СБУ, щоб позбутися конкурента-африканця у "любовному трикутнику"

На Одещині затримали чоловіка за спробу підкупу контррозвідників Служби безпеки України, щоб ті видворили з України громадянина однієї з країн Африки – його конкурента у "любовному трикутнику". Про це розповіли у регіональному главку Національної поліції, передають Патріоти України.

"51-річний житель міста Ізмаїл (Одеська область) висловив оперуповноваженому та начальнику одного з відділів підрозділу контррозвідки Управління Служби безпеки України в Одеській області пропозицію надати їм 3000 доларів хабара", - йдеться у повідомленні.

Зловмисник хотів, щоб за ці гроші контррозвідники організували перевірку законності перебування на території України 29-річного громадянина однієї з країн Африки, який проживає в Одесі, та у подальшому примусово видворили його за межі нашої держави.

За даними правоохоронців, в обмін на 3000 доларів чоловік хотів позбавитися іноземця, який перешкоджав йому у "справах сердечних". При цьому зловмисник вимагав надати йому фото суперника на прикордонному пункті та документів з інформацією щодо заборони йому на в’їзд до України протягом трьох років. "У такий спосіб чоловік прагнув позбутися залицяльника своєї знайомої й свого конкурента", - кажуть у поліції.

Правопорушника затримали одразу після передачі представникам спецслужби обумовленої суми та отримання імітаційного зображення іноземця у прикордонному пункті Одещини.

За словами старшого слідчого в особливо важливих справах ГУНП в Одеській області Андрія Кувшинова, фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція надати та надання хабара службовій особі). Цей злочин карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, яким він вже скористався. За даними Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, хабар було запропоновано у травні 2024 року.

"Суперник" зловмисника – громадянин Кенії. Затримали фігуранта на початку червня. Підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 181 тис. гривень застави.

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

п’ятниця, 28 червень 2024, 1:07

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...

Є загиблі та поранені: у Словаччині сталася аварія автобуса та поїзда з українцями (відео)

четвер, 27 червень 2024, 23:55

За словами журналіста Віталія Глаголи, кілька постраждалих перебувають у важкому стані. Серед постраждалих водій автобуса і водій поїзда, пасажири поїзда не постраждали. . Близько шостої вечора 27 червня поїзд Будапешт-Прага, в якому перебували громад...