Скалічений Сільвер йде на поправку: Собаці, історія порятунку котрої вразила Дніпро, збирають кошти на протези (відео)

У Дніпрі гуртом рятують собаку Сільвера, над яким жорстоко познущались невідомі. Пса побили та відрубали всі лапи. Зараз його лікують за пожетви небайдужих у клініці, але для скорішого одужання бідолахи не завадить наша спільна допомога, зазначають Патріоти України.

Як розповіла кореспондент програми "Репортер" Тетяна Запаря, щасливий Сільвер вже активно хоче гратися, він лащиться до ветеринара та слухняно переносить всі щоденні маніпуляції.

"В даний час Сільвер у задовільному стані, він проходить курс антибіотикотерапії, проводимо обробку ран, в подальшому готується до оперативного втручання. За цей час спостерігаємо покращення: шерстний покров відновився у нього, він вже адаптувався", - сказав ветеринарний лікар Денис Барнаш.

А кілька тижнів тому життя собаки було під загрозою. Закривавленого та знесиленого пса у дворі знайшов Петро Шеремет. Чоловік згадує, що собака плакав та усім виглядом благав про допомогу.

"Тут стояла моя машина, за машиною лежала собака. Як вона почала вставать, я побачив, що від неї кров на плитці. Потихеньку вона переповзла сюди і забилась у самий куток. Вона вся була у крові, лапи у крові, вона тут лазила, хто з неї познущався, я не знаю, це не людина, таких треба наказувати серйозно", - розповів рятівник Сільвера Петро Шеремет.

До клініки тварину Петро привіз у критичному стані: задавнені рани, частково з некрозом, виснаження. Та завдяки лікарям і допмозі небайдужих людей - пес одужує та набирається сил. Адже Сільвера тут не тільки лікують, а й пестять.

"Любить, коли його чухають, любить. Коли приносять різні смаколики, у нього гарний. Любить поїсти. Так, Сільвер?", - розповів ветеринарний лікар Денис Барнаш.

"Як котик, добрий, лагідний, він звик уже до всіх, абсолютно до всіх працівників клініки, дуже хороший. Ласкавий, крутиться, крутиться весь", - розповіла адміністратор ветеринарної клініки Юлія.

Персонал клініки вражений добротою дніпрян. Після появи у соцмережах історії про покаліченого собаку - за день люди принесли все необхідне - корм, пелюшки, гроші.

"Ми хочемо висловити подяку, що ви приходите в нашу клініку, що дякуйте, що даєте гроші, допомагаєте", - сказала Юлія.

Та попереду найскладніше - дороговартісна операція та протезування.

"На даний момент собака Сільвер всім забезпечена, в повному обсязі, це все: витратні матеріали, харчування, корми тощо Єдине, що хотілося б сказати: попереду дуже довга реабілітація, собаці необхідні будуть гроші на протезування, і на операцію, по видаленню кістки, яка залишилася в ніжці", - додала адміністратор ветеринарної клініки Юлія.

Всі необхідні операції лікарі роблять безкоштовно, а от на виготовлення протезів потрібні будуть гроші. Бо Сільвер вже мріє бігати і про це він яскраво говорить поглядом.

Якщо ви хочете поставити Сільвера на ноги, можете допомогти у купівлі протезів. При переказі коштів обов"язково зазначайте "ДЛЯ СІЛЬВЕРА".

Приватбанк, 4731 2191 1353 6209, Шевченко Оксана Олександрівна, примітка "ДЛЯ СІЛЬВЕРА"

Намагалися допомогти його дружині: У Києві чоловік кидався ножами в рятувальників (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:30

У Солом'янському районі Києва 17 квітня сталася надзвичайна подія. Жінка випала з вікна третього поверху багатоповерхівки і опинилася на карнизі першого поверху. Однак її співмешканець не поспішав допомагати і намагався завадити рятувальникам. Про це п...

У РФ двоє силовиків встановили рекорд з найбільшого хабара в історії країни, але "не поділились, з ким треба"

четвер, 18 квітень 2024, 12:52

Російська влада звинуватила двох тепер уже колишніх силовиків в отриманні найбільшого хабара в історії країни, інформують Патріоти України. Як повідомляється, злочинну схему організував Георгій Сатюков, який працював в управлінні «К» МВС РФ, що спеціал...