Скандал довкола меморіалу Героїв Небесної сотні: Будівельники можуть знищити важливі докази

За словами керівника управління спецрозслідувань ГПУ, жодних дозволів на прибирання бруківки в нижній частині Алеї небесної сотні – його відомство не давало.

Демонтажні роботи на Інститутській. Фото: Фейсбук.

Навколо Національного меморіалу Героїв Небесної сотні у столиці розгортається скандал, передають Патріоти України.

На початку Інститутської будівельники розпочали прибирати та вивозити бруківку. Робили вони це під пильним оком міністра культури Євгена Ніщука. Він заявив, що начебто Генпрокуратура завершила тут усі слідчі дії і демонтаж дозволено. Натомість, за словами керівника управління спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, жодних дозволів на прибирання бруківки в нижній частині Алеї небесної сотні – його відомство не давало.

Мовляв, правоохоронцям треба ще два тижні для завершення слідчих експериментів. Обурені початком робіт і активісти. Вони прийшли під вечір на Алею Небесної сотні, аби зупинити будь-який демонтаж. Бо за їхніми словами, якщо підніжжя Алеї перетвориться на будмайданчик – всі докази можуть зникнути.

Джерело: Факти.ІCTV

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...