Скандал із коштами на ремонт: МОЗ відсторонило гендиректора "Охматдиту"

Генерального директора Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Володимира Жовніра відсторонено від виконання обов’язків до завершення перевірок компетентними органами. Про це міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив у соціальній мережі, передають Патріоти України.

"Генеральний директор НДСЛ Охматдит Володимир Жовнір відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ. Про подальші рішення повідомимо додатково, в тому числі й кадрові", - зазначив Ляшко.

Чиновник додав, що його позиція така - "виконувачем обов'язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег". У цьому зв'язку, як зазначив міністр, він зараз проводить консультації.

Ляшко додав, що факти, пов'язані з відновленням будівель Охматдиту та діями Благодійної організації "Благодійний фонд "Охматдит" - здорове дитинство", в тому числі зазначені у ЗМІ, наразі вивчаються Національною поліцією України за його зверненням. Зареєстроване відповідне кримінальне провадження. Триває досудове розслідування. Також аналітичну роботу з цього приводу проводить НАБУ. Крім цього, триває внутрішня перевірка МОЗ.

"Всі обставини мають бути встановлені. Всі винні мають бути покарані. Лікарня має бути відбудована. Все має відбуватися чітко, прозоро, швидко і відповідно до законодавства", - зазначив Ляшко. Міністр додав, що вчора отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ.

"На жаль, є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно мені, у засоби масової інформації та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони Фонду", - заявив Ляшко.

"Шкода, що мене поранили до перегляду цього": Військовий відреагував на скандальне відео про "блогерський фронт"

неділя, 18 серпень 2024, 20:12

Зірка шоу «Ліга сміху», військовий Віктор Розовий, який отримав на фронті тяжке поранення в голову, прокоментував скандальне відео про «блогерський фронт». Коментар він опублікував у своєму сторіс в Instagram, передають Патріоти України. "Чому я отрима...

Людей поранили уламки скла: На вагон поїзда Стрий - Івано-Франківськ впало дерево (фото)

неділя, 18 серпень 2024, 19:54

«Всі постраждалі оперативно отримали першу допомогу, чотирьох пасажирів із різаними травмами забрала швидка, їхні життя в безпеці», — зазначається в повідомленні. В Укрзалізниці додали, що поїзд продовжує рух із затримкою 1 год. 42 хв., а пасажирів пер...