Скандал набирає обертів: Членам нацкомісії, яка хотіла перейменувати Запоріжжя, у Раді запропонували звільнитись

Членам нацкомісії, яка хотіла перейменувати Запоріжжя, у Раді запропонували звільнитись, – нардеп

Комітет Верховної Ради, відповідальний за організацію державної влади, місцевого самоврядування, розвитку регіонів та містобудування, пропонує Національній комісії зі стандартів державної мови припинити свою діяльність після контроверсійного рішення. Це викликало обговорення щодо можливості зміни назви міста Запоріжжя, передають Патріоти України.

Як повідомив нардеп Роман Лозінський, на засідання комітету під час обговорення питання було застосовано Закон України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії".

Спочатку комітет ВР з місцевого самоврядування заслухав голову Нацкомісії зі стандартів державної мови Володимира Мозгунова та визнав його повну некомпетентність.

Беручи до уваги великі зауваження та пропозиції, висловлені Міністерством освіти та науки, Міністерством культури та інформаційної політики, Міністерством цифрової трансформації, Українським інститутом національної пам'яті, відповідальним за захист державної мови, а також народними депутатами щодо інших порушень законодавства, Комітет ухвалив таке рішення :

  • визнати роботу Нацкомісії незадовільною;
  • рекомендувати Міністру освіти та науки Оксену Лісовому, який координує роботу Комісії, здійснити комплексну перевірку її якості роботи;
  • рекомендувати членам Нацкомісії подати заяви про складання повноважень членів комісії "у зв'язку з дискредитацією авторитету держави та незадовільною реалізацією вимог закону "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії".

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...