Скандал національного проєкту: У Саудівській Аравії робот-гуманоїд на ім'я Мухаммед "помацав" репортерку під час прямого ефіру (відео)

Склалось враження, що творці наділили Мухаммеда чоловічими рисами не лише ззовні. Однак поводитись як правовірному мусульманину не навчили. Тепер розробники обіцяють виправитись

У Саудівській Аравії під час презентації "чоловічого" гуманоїдного робота стався неприємний інцидент. Під час того, як журналістка розповідала про винахід, робот неналежним чином доторкнувся до неї. Про це пише Business Insider.

Відомо, що минулого тижня саудівська робототехнічна компанія QSS дебютувала, представивши нового робота-гуманоїда Мухаммеда на фестивалі DeepFest в Ер-Ріяді. Робота було одягнено в традиційний саудівський одяг, він розмовляв арабською та англійською мовами.

В публікації DeepFest в соцмережі X, Мухаммеда описали як "першого саудівського робота у формі людини". Також його назвали "національним проектом", який показує досягнення країни в галузі штучного інтелекту.

Під час презентації біля Мухаммеда стояла репортерка телеканалу Al Arabiya Равія Кассем, яка записувала, ймовірно, свій сюжет про цю подію.

На відео можна побачити, як робот простягає руку вперед, аби торкнутися до фігуристом дівчини нижче спини. У відповідь на це Кассем різко подивилася на нахабне створіння, протестно піднявши долоню. Опанувавши ситуацію телевізійниця продовжила інтерв'ю.

Після цього користувачі соцмережі X звинуватили робота в тому, що він некоректно торкнувся до репортерки.

Водночас у компанії QSS для видання Metro зазначили, що робот був "повністю автономним" та працював "незалежно від прямого контролю з боку людини. Там додали, що співробітники компанії "заздалегідь проінформували всіх присутніх, в тому числі журналістів, про необхідність дотримуватися безпечної відстані від робота під час його демонстрації".

В QSS наголосили, що компанія переглянула відео та обставини інциденту та виявила, що під час цього не сталося "жодних відхилень від очікуваної поведінки" Мухаммеда.

Своєю чергою у компанії заявили, що будуть вживати "додаткових заходів", аби ніхто не зміг "наблизитися до робота в межах зони його руху".

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...

Комісія Мінкульту фіксує розкрадання держмайна: З Почаївської лаври зникли цінні ікон, які передавалися в оренду Московському патріархату разом з архітектурним комплексом

субота, 27 липень 2024, 17:00

В ході перевірки збереження державного майна Свято-Успенської Почаївської лаври на Тернопільщині, яке перебуває у безоплатному користуванні УПЦ МП, виявлено низку порушень. Про це йдеться у звіті комісії Міністерства культури та інформаційної політики,...