Скандал у лікарні Одеси: Пацієнти помирають без кисню, у палатах із живими лежать трупи

Медики розповідають про надзвичайне навантаження і брак персоналу.

В Мережу потрапили приголомшливі фото з одеської лікарні, їх оприлюднили волонтери, до яких постійно звертаються за допомогою родичі пацієнтів, передають Патріоти України.

У лікарні люди помирають, бо не вистачає кисню, а тіла мертвих по кілька годин лежать в одній палаті з живими. Біля п'ятої лікарні, куди звозять хворих і з підтвердженим коронавірусом, можна побачити черги з карет швидкої. Таке відбувається тут від ранку, людей привозять багато, півсотні щодоби госпіталізують. Але не можуть повноцінно і лікувати і рятувати. Саме у цій лікарні пацієнти зробили вражаючі фото, які спричинили шквал обурення в Мережі. На світлинах - тіла померлих пацієнтів у палатах і коридорах. Їх зняли батьки подружжя, які зараз є пацієнтами цієї лікарні. «Фото дуже жахливі, зображені мертві люди, які померли від коронавірусу і померли не в реанімації, а просто у відділенні, куди їх доправили. Мене найбільше нажахало те, що говориться про те, що система медицини у нас готова до пандемії. Я вам скажу це брехня. На сьогодні цього немає», - каже киянин Іван Кудрявський.

Іван каже, батьків госпіталізували, бо вони задихалися. Необхідного для порятунку обладнання в лікарні не знайшлося, довелося терміново звертатися до волонтерів. «Вони задихаються там, там не вистачає кисню, ми привозимо вже в стаціонар кисень. Я вчора пробивалася туди, я спокійна людина, але я кричала так, що думала, що у мене інсульт буде, щоб мене запустили в стаціонар, щоб я підключила пацієнтів до кисню, якого там не вистачає. Там вмирають люди», - переконує керівниця благодійного фонду «Корпорація Монстрів» Катерина Ножевнікова.

В лікарні не приховують, що фото справжні. Кажуть, минулого тижня тільки відкрилися, як сортувальний медзаклад і за дві доби вщент заповнили нове коронавірусне відділення на 90 ліжок. Медперсоналу не вистачає, тому навіть мертвих не встигали забирати із загальної палати. «Навантаження божевільне, є такі випадки, коли вмирають кілька пацієнтів, тому не завжди встигається це вчасно зробити, але вже робота налагоджується і додаємо ми людей, додаємо ми персонал», - переконує заступниця директора з медичних питань лікарні №5 Людмила Бірюкова.

Аби робота лікарень не зупинилася повністю, місто просить в області залучити медперсонал з районів. А от що робити з браком місць, поки відповіді немає. В стаціонарах Одеси зараз можуть розмістити менше сотні пацієнтів. І постійно додають нові кисневі точки, але їх все ж вистачає не всім.

Джерело: ТСН.ua

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...