Скандал з торгівлею бронежилетами для ЗСУ пояснили "людським фактором"

У компанії "Венето" прокоментували скандальну ситуацію із продажем бронежилетів індивідуального захисту - кажуть, що близько тисячі бронежилетів, які опинилися у мережі супермаркетів, не є гуманітарною допомогою. Про це йдеться у заяві компанії "Венето" у Facebook, передають Патріоти України.

При передачі бронежилетів нібито сталася помилка, через що у продажу опинилася продукція громадської організації "Львівський оборонний кластер". За словами в.о. керівника компанії Олександра Жученко, "Венето" тісно співпрацює з обласною військовою адміністрацією. Наголошується, що компанія на підставі безоплатних договорів зберігала для Черкаської ОВА гуманітарну допомогу – чохли для бронежилетів, виробником якої була организація "Львівський оборонний кластер".

"Ці чохли в кількості 1 тисяч штук були передані Черкаській ОВА як гуманітарна допомога. У зв'язку з відсутністю місця для їх зберігання вони були передані на наш склад на зберігання. Надалі всі вони в кількості 1 тисяч штук були повернуті Черкаському ОВА. І як ми зараз розуміємо, тут напевно виникла технічна помилка і плутанина. З цієї тисячі штук, що зберігала Черкаська ОВА, якусь кількість вони забрали виробництва ТОВ "Група Венето", а чохли виробництва ГО "Львівський оборонний кластер" залишилися у нас на складі", – йдеться у заяві компанії.

Надалі, за виконанням контракту з ТОВ "Епіцентр К", жилети в кількості до 200 штук були укомплектовані пластинами та відвантажені. У "Венето" стверджують, що продукція опинилась у продажу через людський фактор.

"Жилети індивідуального захисту нашого виробництва та виробництва ГО "Львівський оборонний кластер" аналогічні за функціональним призначенням, є схожими візуально. І найголовніше, що Черкаська ОВА отримала тисячу жилетів. Це просто помилка, людський фактор", – кажуть у компанії.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...