Як її досі земля носить? Скандальна Монтян відвідала окупований Донецьк (фото)

Скандально відома українська адвокатка й блогерка Тетяна Монтян, яка активно підтримує російських окупантів, відвідала Донецьк. "Коротше, я вже в Донецьку. Бухаємо пивасик із Жуковою (Ольга Жукова, журналістка "Комсомольської правди" - ред.), - написала Монтян у Facebook 24 січня, передають Патріоти України.

Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан опублікував у соцмережі її фото, закликавши правоохоронців перевірити факт відвідування нею окупованих територій. На знімках вона стоїть поруч із терористом Геннадієм Дубовим.

"Чи вже підігрівають сценарій "мир, дружба, жвачка"? Хоча про що говорити. Якщо представники розвідки "Оплоту" в столиці нормально почуваються", – зазначив він.

В окупованому Донецьку Монтян взяла участь у місцевій пропагандистській програмі "ОплотТВ". Ведучим був російський журналіст, прихильник терористів Андрій Бабицький. Разом із адвокаткою в ефірі засвітився "ексміністр "ДНР" Олександр Кофман.

"Особливо догоджають крики псевдодонецьких, а насправді проукраїнських патріотів про те, що ми з Андрієм зрадили інтереси Донбасу, запросивши на розмову Монтян. Водночас вони забувають, що Тетяна з 2014 року – наша віддана подруга й союзниця", – написав Кофман у Facebook.

Зазначимо, що візит Монтян у "республіку" викликав невдоволення серед окупантів. Так, підконтрольний ОРДЛО ресурс "Донецький абориген" обурено писав про її приїзд. Так, нібито вона з 2001 року виступала адвокаткою захисту в членів УНА-УНСО і її тодішнього лідера Андрія Шкіля, а зараз приїхала в "ДНР".

"Наша" теперішня гостя тоді відмовлялася говорити російською і демонстративно дотримувалася української націоналістичної ідеї протистояння Росії. І ось за п'ять з половиною років після початку відкритих бойових дій на Донбасі, в самому центрі Донецька ця українська громадянська активістка провела в самому центрі Донецька, громадський захід. Роздавала книги й спілкувалася з населенням, розповідаючи про те, що "Росія кинула Донбас" і "Росія зрадила й обдурила населення", – йдеться в повідомленні.

Також у Telegram-каналі так званий ідеолог ДНР Роман Манекін висловив обурення через візит Монтян у Донецьк. На його думку, ватажок терористів Денис Пушилін і його команда своїми діями нібито піарить її.

Також Манекін звернувся до "міністра ДНР" Олексія Дикого, вимагаючи дати пояснення щодо безперешкодного прибуття адвокатки в "республіку".

"Як ви поясните, що в новорічні свята в Донецьку були затримані тисячі жителів "ДНР", що мають українські паспорти й донецьку прописку, але громадянка України Тетяна Монтян – дама з українським же паспортом, але київською пропискою – катається по Донецьку абсолютно вільно?" – обурювався він.


Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...