"Скасуємо парад, потім забудемо про війну": Відомий волонтер та колишній розвідник відповів Зеленському (відео)

Андрій Римарук розкритикував ідею президента роздати військовим зекономлені на параді гроші.

Ветерани війни на Донбасі будуть вимагати від президента України Володимира Зеленського переглянути рішення про відмову від військового параду на День Незалежності 24 серпня. Про це в ефірі розповів волонтер і колишній військовий розвідник Андрій Римарук, передають Патріоти України.

Учасник АТО зазначив, що "трохи шокований і категорично проти" такого рішення. Римарук розкритикував ідею президента роздати військовим зекономлені на параді гроші: "Якщо взяти ці 300 млн гривень і розділити на кількість військовослужбовців в Україні, ця сума еквівалентна 900-1000 грн. Проїсти ці гроші? Думаю, це недоцільно".

"Якщо президент хоче заощадити, економити треба в інших місцях. Можна зробити менше техніки, яка з'їдає дуже багато пального, але парад потрібен. Адже спочатку ми скасуємо парад, а потім почнемо забувати про війну. А потім можемо не звернути уваги на те, що десь буде підписано акт про нашу капітуляцію. Парад дає армії можливість віддати честь народу, який вона захищає. А народу навпаки – подякувати армії за те, що вона робить", – підкреслив волонтер.

Учасник АТО також провів паралелі з торішнім парадом, де були присутні військові з інших держав, зокрема – країн НАТО. "Вони показували, що вони готові допомогти нам – не особистим складом, не людьми, а військовим співробітництвом, ділитися своїми досягненнями і знаннями. Тому на минулому параді Європа показала, що вона підтримує нас. Цього року ми цього не побачимо, на превеликий жаль", – констатував він.

"Такі різкі заяви президента ... Суспільство зараз і так наелектризоване, і щотижня президент видає якісь нові рішення, які розділяють суспільство. Цього зараз робити не треба, навпаки, треба об'єднувати суспільство. На жаль, він цього не робить", – вважає учасник війни на Донбасі.

Римарук запевнив, що ветерани "будуть об'єднуватися і групуватися, вимагати проведення параду в тому форматі, в якому він був у нас завжди".

Джерело: Обозреватель

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...