Скасування літнього часу: Регіони України цьогоріч можуть піти в рознос - Стефанчук сигналізує про "зраду"

В Україні хочуть відмовитися від переведення годинників на літній і зимовий час, і Верховна Рада вже підтримала відповідний законопроект №4201 в першому читанні. Однак документ до винесення на друге читання може поповнитися новою нормою. Про це заявив перший віце-спікер Руслан Стефанчук в ефірі "Україна 24", повідомляють Патріоти України.

Народний депутат пояснив, що йдеться про особливості формування графіка робочого дня в регіонах. Так, у парламенті хочуть надати органам місцевого самоврядування можливість на свій розсуд самостійно "рухати" його початок і закінчення.

При цьому Стефанчук наголошує, що по всій території України діятиме єдиний час - київський.

"Але між першим та другим читанням, я думаю, з’явиться норма, ми будемо її ініціювати, що органи місцевого самоврядування у разі необхідності можуть встановлювати не регіональний час, а особливості початку робочого дня", - розповів депутат.

За задумом, така опція дозволить місцевій владі формувати свій початок робочого дня в тій чи іншій області.

"Якщо вони бачать, що якийсь розрив у часі є, то вони, не скасовуючи київський час, можуть встановити, що робота в певному регіоні буде, наприклад, на пів години пізніше чи раніше починатися. Але це жодним чином не впливатиме на єдиний київський час на всій території України", - зазначив він.

Також Стефанчук звернув увагу, що у переході на літній/зимовий час нема потреби, і корисність або економічність таких переводів годинників абсолютно не доведені.

Нагадаємо, що в 2021 році в Україні на "літній" час годинник все ще потрібно буде переводити - в ніч проти 28 березня стрілки годинників потрібно зрушити на годину вперед. А ось в жовтні в ніч проти 24 жовтня переведення годинників на годину назад може бути останнім.


Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...