"Сказати, що я вражена, не сказати нічого": ​Донька покійного Олександра Білаша звинуватила Олега Скрипку у крадіжці музики легендарної пісні "Два кольори"

Про випадковість не йдеться, Скрипка знав, що робить. Адже забути про походження цих нот, помилково сприйнявши за свою знахідку, не може жоден український музикант. Як і про 50-річний термін дії авторського права після смерті автора - Білаш помер 2003-го

Донька композитора Олександра Білаша обурилася плагіатом і відвертим паплюженням легендарного твору двох великих митців, зазначають Патріоти України.

«Сказати, що я вражена, не сказати нічого про мої відчуття. Крім того, що подивилася майже фільм жахів, ще й почула в ньому мелодію батька «Два кольори». А прочитавши про новий кліп Скрипки, зрозуміла, що це він написав цей «шедевр» за мотивами геніальної поезії Дмитра Павличка. Куди ж поділося прізвище композитора Олександра Білаша? Мабуть вурдалаки з кліпу розчинили у червоно-чорних кольорах», – написала Олеся Білаш у Фейсбук.

Олеся наголосила на кричущому невігластві Скрипки.

«Можливо, пан Скрипка і не знав, що музика, яку він уповні використав, належить композитору, якого ще пам’ятають в Україні та світі, (до речі цього березня минає 90 років від дня народження митця) можливо вважав, що поет Павличко написав і слова і музику... Хай розбереться», – зауважила Білаш.

«У мене ж два суттєвих питання до виконавця та всієї команди: як бути з авторським правом і про який генетичний код йдеться в тексті до кліпу? Авторське право проігноровано, що ж до генетичного коду перелитого О.Білашем та Д.Павличком у відому всьому світу пісню «Два кольори», то там безсумнівно відчувається Україна, якщо ж говорити про витвір Скрипки, гадаю жоден народ такому коду не порадів би. Мені лячно за перспективу української музичної культури», – наголосила Олеся Білаш.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...