Сказав, що "знайомий привіз": Священик з Херсона торгував ПЗРК "Ігла" та зарядами до РПГ (фото)

Священнослужителя с передмістя Херсона судитимуть за збут зброї. Чоловіка затримали, коли він хотів продати два переносні зенітно-ракетні комплекси Ігла та порохові заряди для РПГ-7. Крім того, під час обшуку у священника вдома виявили кулемет, автомат, майже 2 тисячі патронів різного калібру та інші боєприпаси. Про це повідомляє поліція Херсонської області, передають Патріоти України.

Як пишуть правоохоронці, 42-річного священника з передмістя Херсона затримали у нього вдома під час спроби продажу зброї. За ПЗРК та інший товар чоловік начебто хотів 111 тисяч гривень.

Під час обшуку в будинку священника поліцейські виявили два порохові заряди, 5 пострілів до гранатомета. Також в підвалі будинку правоохоронці вилучили понад 1500 патронів калібром 5,45 мм, близько 900 патронів калібром 7,62 мм, три гранати Ф-1 із запалами, кулемет ПКМ, автомат АК-74 та 5 штик-ножі.

Як зазначає начальник Херсонського районного управління поліції Олександр Рогожин, зброю для зберігання фігуранту начебто привіз знайомий у перші дні повномасштабного вторгнення.

Священнослужителю повідомили про підозру у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263). Справу фігуранта скерували до суду. Якщо його провину доведуть, йому загрожуватиме позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.


Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...