"Скажу відверто": Мирон Маркевич назвав причину, чому пішов з "Карпат"

Мирон Маркевич прокоментував своє рішення піти у відставку з посади головного тренера львівських "Карпат", передають Патріоти України.

73-річний український фахівець розповів, що у нього та керівництва "зелено-білих" було різне бачення амбіцій команди на наступний сезон. Маркевич хотів боротися з "левами" за потрапляння до єврокубків, для чого вважав за необхідне підсилюватися футболістами відповідного рівня, але президент клубу відмовився задовільнити його вимоги.

"Це було моє рішення. Ніхто нікого не хотів звільняти. Тут усе просто. Ми вийшли до вищої ліги, і я хотів з "Карпатами" одразу боротися за місця у єврокубках. Для вирішення цих завдань потрібні були відповідні кваліфіковані футболісти. Таке було моє бачення. У президента клубу воно інше. Він вважає, що до ігор на міжнародній арені треба рухатися поступово. За рік-два-три. Я його розумію. Якби мені було 50 років, то, можливо, на таку пропозицію я б погодився. А коли тобі за 70 і ти відчуваєш, що можеш це зробити, то хочеться результату.

Я, скажу відверто, був зациклений на меті за підсумками наступного сезону вивести "Карпати" до єврокубків. А балансувати на межі боротьби за призові місця й зоною вильоту – то не для мене, мені це нецікаво. У нас було різне бачення амбіцій команди на наступний сезон. У нас залишилися гарні стосунки, претензій один до одного не маємо. У мене – точно, у президента, сподіваюся, також.

Лупашко? Мені, якщо чесно, не хочеться матюкатися, то все до одного місця – хто там приїхав. Говорю, як воно є. Була ціль – вивести "Карпати" на зовсім інший рівень. Потрібні були футболісти, які можуть реалізувати завдання. У мене таке бачення, президент хоче ці амбіційні плани розтягнути в часі.

Кого з футболістів запрошували під вищу лігу? Кваліфікованих. Їхні прізвища немає сенсу озвучувати – вони вже працевлаштовані в інших клубах. На мою думку, якщо брати до уваги склад, з яким ми вийшли до вищої ліги, то, гадаю, він ділитиме 8-12 місця в турнірній таблиці", – цитує Маркевича Футбол 24.

Також Маркевич поділився своїми планами на майбутнє.

"Та заради Бога! Ви знаєте мою життєву позицію. Завтра граю за ветеранів "Карпат" проти військових. Завжди намагаюся тримати себе в формі. Загалом моє бажання – щоб футбол був у Львові на високому рівні. Щоб "Карпати" доросли до рівня єврокубків.

У мене був дуже хороший рік. Ми, дякуючи футболістам, тренерському штабу, працівникам бази й стадіону, вирішили основне завдання – повернулися до Прем'єр-ліги. Хотіли, звичайно, посісти перше місце в Першій лізі, але, мабуть, зарано розслабилися. У тому є і моя провина, адже 8 очок переваги втрачати не можна", – сказав екскоуч "левів".

В Україні сталося понад 150 пожеж через повербанки, зарядні станції та генератори: Що виявилося найбільш небезпечним

понеділок, 22 липень 2024, 7:28

З початку 2024 року повербанки, зарядні станції та генератори призвели до більш ніж 150 пожеж по всій Україні. Більшість випадків трапляється з причини неправильної експлуатації джерела альтернативної енергії, передають Патріоти України. При чому йдеть...

У стилі opus sectile: В Італії археологи віднайшли мармурову підлогу затопленої римської вілли - і це вражає!

понеділок, 22 липень 2024, 6:50

В італійському місті Баколі у межах проєкту підводної реставрації науковці виявили мармурову підлогу затопленої римської вілли. Це частина розкопок, які проводять у Підводному археологічному парку Байя (неподалік сучасного Неаполя), передають Патріоти ...