"Схема" дієва? Українець знайшов спосіб живити за допомогою старої розбитої Tesla 12 квартир електроенергією

В Україні 30-річний бізнесмен Олександр Бенца роками купував розбиті Tesla на страхових аукціонах у США та імпортував їх до України. Коли почались відключення світла, Бенца знайшов електриків, здатних виконати небезпечну роботу з розрізання врятованих батарей Tesla на кілька акумуляторних систем, передають Патріоти України.

Про це йдеться в публікації Financial Times. "Стара Tesla, включаючи вартість доставки, становитиме майже 10 000 доларів. І ви можете перетворити це на 12 акумуляторів, а також продавати запчастини", - сказав він.

Кожна вироблена таким чином система має потужність 5 кіловат-годин, чого достатньо для роботи світла та електрообладнання у звичайній київській квартирі протягом 10 годин. Частину він продає без націнки на армію, але більшість його клієнтів – цивільні. За останні два місяці попит зріс майже з нуля до захмарного рівня, і Бенца очікує, що він зросте з наближенням зими.

"Те, що ми бачимо зараз, – це просто маленький, маленький, маленький шматочок. Те, що ми побачимо взимку, це буде дуже великою проблемою", – сказав Бенца. За словами аналітиків, українці зіткнуться з відключеннями електроенергії до закінчення війни.

Очікувалося, що деякі ключові атомні та теплові блоки повернуться до мережі наступного місяця, після завершення ремонтних робіт, що певною мірою полегшить ситуацію, сказав Володимир Омельченко, експерт з енергетики аналітичного центру Центру Разумкова, а тиск на енергосистему також ослаб після того, як минулого тижня потужна спека відступила.

"У нас є дуже чіткі сигнали": Влада Польщі попередила про можливий наплив біженців з України

четвер, 25 липень 2024, 21:30

З початку осені Росія значно посилила атаки на енергосистему України, що призвело до масштабних відключень світла та тепла по всій країні. Мільйони українців змушені жити в умовах постійних блекаутів, що створює нестерпні умови для проживання, особливо...

Хотів перетнути кордон, але... У Карпатах поблизу кордону з Румунією виявили тіло чоловіка

четвер, 25 липень 2024, 20:45

Під час патрулювання державного кордону прикордонний наряд виявив в гірській місцевості чоловіка без ознак життя, передають Патріоти України. Зазначається, що чоловік, ймовірно, намагався незаконно перетнути кордон, вибравши один із найскладніших маршр...