Схему розробив тінейджер: Харківські шахраї брали з чоловіків гроші за перетин кордону і кидали їх на дорозі

У Харкові шахраї брали з чоловіків гроші за виготовлення документів для законного перетину кордону і переїзд в країни ЄС, але самі кидали їх посеред дороги, повідомляють Патріоти України.

Схему розробив 19-річний харків’янин, до плану він залучив ще шістьох знайомих. Вони розміщували у Telegram-чатах оголошення, в яких пропонували допомогу в законному перетині кордону України за допомогою системи "Шлях".

"Обвинувачені обіцяли допомогти у виготовленні пакету документів, необхідних для виїзду, та в безпосередньому перевезенні. Вартість такої послуги становила від 1000 до 2500 доларів США", — розповіли в пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

У день виїзду клієнти передавали одному з членів організованої групи гроші, в обмін отримуючи фальшиві документи для перетину кордону. Далі клієнт сідав в автомобіль, за кермом якого завжди були жінки, і їхав, як він гадав, за кордон України. Проїхавши частину дороги, водійки зупинялися і під різними приводами висаджували клієнтів з машини, а самі їхали з місця.

За результатами розслідування правоохоронцями доведено 8 епізодів злочинної діяльності. Загальна сума завданих збитків становить майже 400 тисяч гривень. Підозрюваних судитимуть у Ленінському суді Харкова, їм загрожує ув'язнення на строк від трьох до восьми років.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...