Схожа на футбольний м'яч з лапами: В Австралії знайшли найбільшу в світі жабу (фото)

В Австралії знайшли величезну очеретяну жабу, яка шокувала своїми розмірами. Вона може побити світовий рекорд Гіннеса. Жабу знайшли в тропічному лісі на півночі Австралії. Доглядачі парку Карлі Грей прозвали її "Тоадзіллою" (від слова Toad - ропуха), повідомляють Патріоти України.

"Монстр" в шість разів більше середньої жаби, важить 2,7 кг і може побити світовий рекорд. Жаби, які вперше були завезені в Австралію в 1935 році, є одним з найнебезпечніших шкідників країни, і в даний час їх чисельність оцінюється в сотні мільйонів", - зазначено в статті.

Доглядачі парки, де жила жаба, спочатку навіть не повірили, що вони побачили настільки величезну особина. Вони думали, що перед ними муляж або іграшка. Доглядачі жартують, що жаба схожа на футбольний м'яч з лапами.

"Тоадзіллу" принесли на базу вчених, де її зважили. Дослідники здогадувалися, що вона чимало важить, але не думали, що настільки. Виявилося, вага жаби - 2,7 кг.

"Поточний світовий рекорд Гіннеса для найбільшої жаби - 2,65 кг - був встановлений домашньою жабою в Швеції на ім'я Прінсен в 1991 році", - додали в BBC.

Дослідники розповіли, що жаба харчується комахами, рептиліями, дрібними ссавцями. Вона їсть все, що поміщається в рот. Відзначається, що цей отруйний "монстр" приносить чимало шкоди в Австралії, адже там немає тварин, які могли б ними харчуватися.

Джерело: ВВС

"Була морально вбита": На Сумщині мати поховала сина-військового і померла сама

четвер, 18 квітень 2024, 17:22

У селі Манухівка Новослобідської громади на Сумщині одразу після похорону сина, який загинув захищаючи Україну, померла його мати. У жінки не витримало серце. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. 25-річний Владислав був уродженцем села ...

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...