"Схожий на вовка": Комаровський розповів, звідки взявся штам "Омікрон"

В Україні вже виявили перший випадок штаму Омікрон, при цьому на тлі зростання кількості країн, де циркулює цей дуже заразний маловивчений варіант, в суспільстві виникає "паніка". Доктор Євген Комаровський в ефірі каналу Україна поділився думкою, наскільки побоювання виправдані, зазначають Патріоти України.

Також дитячий лікар назвав низку версій-гіпотез про можливі причини появи штаму Омікрон, який відрізняється від інших штамів легшим перебігом хвороби при зараженні.

Для цього Комаровський почав із образних прикладів, закликавши представити "самий первородний уханьський коронавірус "- умовним "вовком".

"І потім виникли інші віруси: Альфа, Бета, Дельта - вони схожі на цього вовка. Але в той же час їх можна порівняти з собаками, лайкою, вівчаркою... але, тим не менш, вони схожі на вовка. І раптом з'являється вірус, який більше схожий на йоркширську блондинку або на болонку, а не на вовка!"- пояснив він. При цьому доктор зазначив, що еволюційного шляху цього перетворення вірусів ніхто не бачив.

Звідки міг взятися Омікрон

Комаровський розповів, що існує чотири версії про новий штам.

  • Перша - що саме Омікрон довго жив в організмі ВІЛ-інфікованих людей. І в підсумку почав передаватися іншим людям. Але якщо такий вірус не зміг вбити людину з ВІЛ, чий імунітет і так ослаблений, то швидше за все й іншим безпечний.
  • Друга версія - що варіант коронавірусу Омікрон мутував в організмі гризунів.
  • Третя - мутований вірус "вийшов" із африканської країни, де "немає нормального медичного контролю".
  • Четверта - що "Омікрон" обмінявся фрагментами геному з одним з уже існуючих коронавірусів, на який хворіють люди.

Як себе захистити

У підсумку лікар Євген Комаровський закликав українців не надто переживати через Омікрон, але продовжувати дотримуватися карантинних профілактичних заходів, а також щепитися від COVID-19. "Але не слід впадати в паніку, продовжуємо робити все те, що й раніше: вакцинуватися, носити маски в громадських місцях, тощо", - уклав лікар.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...