"Схрестивши" велосипед і моторолер: Український "кулібін" змайстрував ексклюзивний електрокар (фото)

Розробка конструкції та його виготовлення зайняли цілих два роки.

Народний умілець з Олександрії, що в Кіровоградській області, змайстрував електромобіль і вже близько року роз'їжджає ним вулицями міста, передають Патріоти України з посиланням на Auto24.

Житель Олександрії Сергій Мельник задумав зробити власний електричний транспортний засіб і розпочав свою розробку з електровелосипеду. Його трицикл вийшов вдалим, практичним і надійним. Але після цього Сергій, який є послушником у Свято-Покровському монастирі за10 кілометрів від дому, придумав проект транспортного засобу вже на чотирьох колесах. Розробка конструкції та його виготовлення зайняли цілих два роки і в Сергія вийшов електроролер.

В основі конструкції лежить міцна рама, а електроролер розрахований на трьох осіб.

Коліс у винаходу вже було чотири, але керування відбувалося за мотоциклетним принципом.На водійському місці, яке розташовано спереду по центру, є тріп-комп’ютер і екран, який відображає інформацію щодо стану батареї. Транспортний засіб має склоочисник та повний комплект світлотехніки, необхідний для руху дорогами загального користування.

Як досвідчений конструктор електротехніки Сергій усвідомлював, наскільки важливо мати на борту “правильний” тяговий акумулятор, тому придбав найкраще з того, що можна було бажати – літій-титанатну батарею, енергомістку, витривалу і довговічну. Від неї живиться електродвигун потужністю 1,5 Вт. В парі із штатним редуктором він розганяв машину до 60 км/год, але конструктор обмежив максималку до 45 км/год заради економії енергії батареї. Сьогодні на одній “заправці” можна проїхати 30 км. У грошовому виразі машина обійшлася власнику близько 65 тис. грн.

Заряджається машина від звичайної розетки 220 В, причому виходить, що на 100 км пробігу Сергієві потрібно всього 4,5 кВт. Навіть за найновішими тарифами цифра в гривнях виходить настільки мізерна, що вартість експлуатації такого електромобіля не набагато відрізняється від витрат на утримання велосипеда.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...