Схуднення шкідливе? Вчені заявили про користь "кількох зайвих кілограмів" у людей похило віку

Наявність зайвої ваги традиційно вважається шкідливою для здоров'я, втім, лікарі кажуть, що не все так однозначно, передають Патріоти України.

Так, зайва вага може спричинити купу проблем і незручностей, особливо для людей похилого віку, бо жирові прошарки на тілі можуть ускладнювати пересування та провокувати розвиток купи захворювань. А організм літніх людей значно гірше дає раду таким проблемам. Проте деякі медичні фахівці зазначають, що кілька сантиметрів жирової тканини на їхньому тілі не зашкодять, а навпаки, будуть лише на користь. Розповідаємо, чим корисні зайві кілограми для людей похилого віку.

Яка користь зайвої ваги для людей літнього віку: роз’яснення лікарів

Деякі лікарі-ендокринологи запевняють, що зайві кілограми на тілі літніх людей можуть виконувати позитивні функції і навіть полегшувати життя.

За словами фахівців, особи похилого віку, які мають кілька зайвих кілограмів, менше страждають від переломів кісток. Кісткова тканина з віком стає крихкою, тому такі травми – це одна з найчастіших проблем зі здоров’ям у зрілому віці. А жир на животі та в ділянці стегон виконує функцію амортизації, що допомагає істотно знижувати шкоду, яку можна отримати під час падіння. Тому жирова тканина є своєрідною профілактикою остеопорозних переломів.

А ось зниження ваги в осіб літнього віку, як зазначають лікарі, повинне проходити під ретельним наглядом і контролем медиків. Якщо людина після 60 років хоче схуднути, треба обов’язково проходити відповідні обстеження і дотримуватися дієт під наглядом лікаря, адже надмірне і швидке зменшення підшкірного жирового шару може призвести до розвитку чи загострення вже наявних захворювань.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...